Vijesti

DANAS ODRŽANA SJEDNICA UO RŽR-a Јavor: Pozdravljam odluku Vlade Srpske da se odgodi dokapitalizacija RŽR „Ljubija“

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor pozdravio jeje odluku Vlade Republike Srpske da se odgodi dokapitalizacija prijedorskog Rudnika željezne rude „Ljubija“.

Јavor je na konferenciji za novinare u Prijedoru istakao da je Vlada Srpske na jučerašnjoj sjednici zadužila republičku Investiciono-razvojnu banku da uputi zahtjev Upravnom odboru RŽR Ljubija da sazove vanrednu sjednicu Skupštine akcionara radi poništenja dvije odluke o dokapitalizaciji ovog državnog preduzeća.

Pojasnio je da je riječ o odlukama o povećanju kapitala i o trećoj emisiji obveznica.

– Razlog je to što se u kratkom vremenskom periodu ne mogu izuzeti parcele i imovina za interes lokalne zajednice iz vlasništva preduzeća. Danas je održana sjednica UO RŽR-a i za 16. septembra zakazana je Skupština akcionara – naveo je Јavor.

Pozvao je opozicione partije da najavama protesta protiv dokapitalizacije „Ljubije“ ne dovode u zabludu građane, ocjenjujući da je sramotno da na proteste pozivaju oni koji su doveli do toga da se RŽR „ne može baviti svojom osnovnom djelatnošću, a to je eksploatacija rude“.

BONUS VIDEO:

Objava DANAS ODRŽANA SJEDNICA UO RŽR-a Јavor: Pozdravljam odluku Vlade Srpske da se odgodi dokapitalizacija RŽR „Ljubija“ prenesena sa portala Aloonline.ba.