Tehnologija

Twitter Blue ponovo stigao! – Od sada tri kvačice: plava, zlatna i siva

Na samom početku Twittera, tweet je bio ograničen na 140 znakova. Ovo je na 280 znakova povećano prije pet godina, dok sada novi vlasnik Twittera, Elon Musk, navodi da će broj znakova u budućnosti još biti povećan, što će vjerovatno zavisiti od cijena.

Otkako je preuzeo upravljanje Twitterom, poznati milijarder napravio je velike promjene, a pravi ih i dalje. Jučer je Twitter ponovo pokrenuo značku/kvačicu Twitter Blue, ali ona neće više biti ograničena samo na plavu boju. Naime, na Twitteru će ubuduće postojati tri kvačice – plava, zlatna i siva.

Poznata plava kvačica pojavit će se uz one račune koji su prošli proces pregleda (čije specifičnosti nisu poznate). Zlatna kvačica bit će namijenjena za preduzeća, dok će siva kvačica biti namijenjena vladinim službenicima i organizacijama.

Kada je riječ o onome što će sa sobom donijeti prednosti kvačica, plava kvačica omogućit će korisnicima rani pristup novim funkcijama, dužim videozapisima do 1080p rezolucije itd. Nažalost, još nije otkriven vremenski okvir dolaska novih funkcija na platformu.

Navodno Elon Musk planira u bliskoj budućnosti povećati maksimalnu dužinu tweeta na 4000 znakova, što bi s jedne strane mogla biti dobra promjena. Međutim, Musk nije otkrio hoće li broj znakova biti ekskluzivan samo za Twitter Blue pretplatnike ili ne. U svakom slučaju, to se čini kao dobra ideja da se ljudi nagovore da plaćaju pretplatu za Twitter Blue, kako bi imali prostora za veći tweet itd. Korisnici na webu plaćat će pretplatu 8 dolara, kao i na Androidu, dok će korisnicima iPhonea ova pretplata koštati 11 dolara.

IZVOR/SOURCE

Objava Twitter Blue ponovo stigao! – Od sada tri kvačice: plava, zlatna i siva prenijeta sa portala Bajtbox.