Tehnologija

Hvala Snapdragonu 8 Gen 2 – Galaxy S23 Ultra pokazao impresivno trajanje baterije

Galaxy S23 Ultra predstavljen je, zajedno sa ostala dva modela iz Galaxy S23 serije, početkom ovog mjeseca. Već smo prenijeli informacije o testovima izdržljivosti ovog telefona, a sada doznajemo i detalje o trajanju baterije. Rezultati su impresivni.

Portal GSM Arena već par dana testira Samsungov najskuplji model iz Galaxy S23 serije. Oni navode da je trajanje baterije značajno bolje nego kod prethodnika i to prije svega zahvaljujući Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy čipu.

Tako se u izvještaju navodi da Galaxy S23 Ultra nadmašuje izdržljivost baterije za nevjerovatnih 18 sati u odnosu na S22 Ultra. Ono što je još važnije, telefon nadmašuje svog prethodnika u svakom od testova koji se odnose na uključen ekran – postigao je 4 sata više u pretraživanju interneta i 5 sati više u pregledavanju videozapisa.

Ti rezultati su nevjerovatno bolji s obzirom na to da Galaxy S23 Ultra ima bateriju istog kapaciteta kao i Galaxy S22 Ultra.

Osim toga, Galaxy S23 Ultra konkurentan je sada i Apple-ovom iPhoneu 14 Pro Max. Ovo je posebno bitno s obzirom na to da Samsungovi telefoni već godinama nisu konkurenti velikim iPhoneima, kada je u pitanju trajanje baterije.

Tako je Galaxy S23 Ultra bolji od iPhonea 14 Pro Max kada je riječ o izdržljivosti, ali kada govorimo o uključenom ekranu, tu je iPhone 14 Pro Max i dalje u prednosti.

Što se tiče punjenja, telefon stiže s istom podrškom za 45W brzo punjenje kao i prethodnik. Međutim, u praksi se punjenje poboljšalo. Tako se telefon za 30 minuta napuniti do 68%, što je i više nego kod prethodniak, dok se u potpunosti napunio za 59 minuta, što je identično kao kod prethodnika.

IZVOR/SOURCE

Objava Hvala Snapdragonu 8 Gen 2 – Galaxy S23 Ultra pokazao impresivno trajanje baterije prenijeta sa portala Bajtbox.