Vijesti

MILIONSKA INVESTICIJA NAJBOGATIJEG TUZLAKA: Džambićev “Bingo” širi biznis, stigle dozvole, počinje izgradnja…


Gradskoj upravi Tuzle je održana 6. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle na kojoj su razmatrani prijedlozi izmjene dijela Regulacionog plana prostorne cjeline “Solana Sjever”, kao i izmjene Odluke o provođenju Regulacionog plana ove prostorne cjeline.

Naime, UO Zavod za urbanizam Grada Tuzla izradio je Regulacioni plan prostorne cjeline “Solana Sjever” u Tuzli u aprilu 2015. godine, za koji je od strane Gradskog vijeća Tuzla donesena Odluka o usvajanju i Odluka o provođenju navedenog Regulacionog plana, javlja Ljudski.ba.

U proteklom periodu nije realizovana izgradnja nijednog planiranog objekta, ali su “Tehnograd“ d.o.o. za građevinarstvo i inženjering Tuzla i “Bingo“ d.o.o. Tuzla Senada Džambića, kao vlasnici dijela zemljišta u okviru obuhvata Regulacionog plana i kao zainteresovani investitori podnijeli inicijativu za izmjenu dijela Regulacionog plana, koja je i usvojena na Gradskom vijeću 27. aprila 2023. godine.

Stoga je donesena i odluka o pristupanju drugoj izmjeni dijela Regulacionog plana prostorne cjeline “Solana Sjever” u Tuzli, koja se nalazi na zapadnom dijelu prostorne cjeline i zauzima površinu od cca 2,22 ha.

Izmjene bi se odnosile na usaglašavanje ranije predloženog rješenja izgradnje stambeno-poslovnih objekata sa realnim potrebama investitora i koje bi omogućile realizaciju investicije.

Plan regulacije definiše izmjene horizontalnih i vertikalnih gabarita planiranih objekata. Imajući u vidu da ovom izmjenom regulacionog plana nisu predviđene bitne intervencije u dispoziciji i namjeni objekata, zadržan je koncept saobraćaja iz osnovnog plana.

Predložena idejna rješenja ostale infrastrukture za zadržavaju i primjenjiva su. Isto se odnosi i na Moluški potok koji je prema idejnom rješenju iz ovog plana predviđen za regulisanje u zatvorenom podzemnom profilu odgovarajućih tehničkih elemenata.

Drugom izmjenom Regulacionog plana, osim promjene horizontalnih gabarita i spratnosti objekata, te manje izmjene saobraćaja u okviru obuhvata, nisu planirane nikakve druge intervencije u pogledu nivelacionih podataka, hortikulturnog uređenja, društvene i komunalne infrastrukture i sl.


(Pressmedia)