Tehnologija

Stigao je novi HTC telefon!

Kompanija HTC predstavila je danas, bez bilo kakve prethodne najave, novi pametni telefon iz svoje ponude. U Africi je predstavljen telefon pod nazivom HTC Wildfire E Star. Šta sve nudi ovaj telefon, saznajte u nastavku…

Tako HTC Wildfire E Star posjeduje LCD ekran dijagonale 6,5”, koji stiže sa HD+ rezolucijom od 720 x 1600 piksela. Oko ekrana se nalaze debeli okviri, naročito ispod ekrana. Pri vrhu se nalazi kapljica s prednjom kamerom sa senzorom od 5 MP. Na desnoj bočnoj strani ovog uređaja nalaze se skener otiska prsta i tipka za kontrolu glasnoće.

Na zadnjoj strani HTC Wildfire E Star posjeduje pravougaoni izrez kamere. U njemu se nalazi glavni senzor kamere od 8 MP, a tu je i LED blic.

Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 3000 mAh koja podržava punjenje od 5 W. Telefon se puni preko USB-C priključka.

HTC Wildfire E Star pogonjen je Unisoc SC9832E čipom, koji stiže u kombinaciji sa 2 GB radne memorije (RAM-a) i 16 GB prostora za unutrašnju pohranu. Telefon posjeduje i utor za microSD kartice za proširenje memorije. Iz kutije se HTC Wildfire E Stari isporučuje sa Androidom 12 i to u Go izdanju.

Kada je riječ o povezivanju, ovaj uređaj dolazi sa funkcijama kao što su dual SIM, 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.2, GPS i 3,5 mm audio priključak. Tu je i podrška za otključavanje uređaja putem prepoznavanja lica. Dimenzije telefona su 164,8 x 76,5 x 9,2 mm, a težak je 200 grama.

U ovom trenutku nije poznata cijena ovog telefona.

IZVOR/SOURCE

Objava Stigao je novi HTC telefon! prenijeta sa portala Bajtbox.