Tehnologija

Poznat je datum predstavljanja Google Pixel 8 serije

Kompanija Google jučer je otkrila datum održavanja svog sljedećeg velikog događaja predstavljanja.

Američki tehnološki gigant objavio je da će događaj biti održan 04.10.2023. godine u New Yorku u 10,00 sati po lokalnom vremenu. Naravno, zvijezde predstavljanja bit će Pixel 8 i Pixel 8 Pro flagship telefoni.

Iz Google-a su naveli da će na ovom događaju “uvesti najnovije dodatke”. Na događaju bi, pored Pixel 8 serije, trebao biti predstavljen i Google Pixel Watch 2.

Google je na svojoj online prodavnici objavio i jednu fotografiju koja prikazuje Pixel 8 Pro. Dizajn telefona, naročito zadnje strane, bez sumnje odaje činjenicu da se radi o klasičnom Pixel telefonu sa vizirom kamere koji se prostire preko gornjeg dijela poklopca uređaja. U ovom viziru smještena su tri senzora kamere.

Google Pixel 8 Pro

Ranije smo saznali da će obični Google Pixel 8 ove godine stići s baterijom kapaciteta 4480 mAh, a da će podržavati brzo punjenje od 24 W. Poređenja radi, Pixel 7 ima bateriju od 4270 mAh s podrškom za brzo punjenje od 20 W. Kada je riječ o Pro modelu, navodi se da će Google Pixel 8 Pro biti opremljen baterijom od 4950 mAh s podrškom za brzo punjenje od 27 W. Pixel 8 Pro ima bateriju od 4926 mAh s podrškom za brzo punjenje od 27 W.

Kada je riječ o bežičnom punjenju, obični model će stići s podrškom za bežično punjenje od 20 W, a Pro model s podrškom za 23 W bežično punjenje.

Oba telefona trebala bi biti pokretana Googleovim vlastitim Tensor G3 čipom i oba će stići sa OLED ekranima. Obični Pixel 8 nazad će imati dvije kamere, dok će Pro model imati tri kamere.

IZVOR/SOURCE

Objava Poznat je datum predstavljanja Google Pixel 8 serije prenijeta sa portala Bajtbox.