Tehnologija

iPhone 15 serija postaje sve popularnija

Apple je u devetom mjesecu ove godine predstavio iPhone 15 seriju, a sada na osnovu izvještaja o nabavci panela, saznajemo da je iPhone 15 serija sve popularnija.

Display Supply Chain Consultants (DSCC) izvještava da Apple bilježi značajan porast isporuke panela za iPhone 15 seriju. Podaci otkrivaju rast isporuka panela od 16% u poređenju sa iPhone 14 serijom tokom istog perioda (deseti mjesec) i rast od 21% u odnosu na isti period za iPhone 13 seriju pretprošle godine.

DSCC ukazuje na to da raste popularnost iPhone 15 serije, a ona je naročito zabilježena u desetom mjesecu. Pro verzije su osigurale impresivnih 71% ukupno isporučenih panela, što je porast u odnosu na 65% udjela Pro modela u devetom mjesecu. Ovo je samo još jedna u nizu potvrda značajno veće popularnosti Pro modela u odnosu na obične modele.

Samsung Display ostaje glavni Appleov dobavljač panela. Tako je južnokorejska kompanija od šestog do desetog mjeseca ove godine Appleu isporučila 81% od ukupno isporučenih panela za iPhone uređaje. Samsung je i u prethodne dvije godine imao ključnu ulogu u isporuci panela za sva četiri iPhonea.

Međutim, u posljednje vrijeme nameću se i druge kompanije, kao što je LG Display. Ova je kompanija počela isporuka ekrana za iPhone 15 Pro Max u devetom mjesecu, osiguravajući 18% udjela za taj model do desetog mjeseca. Pored njega, kineski BOE je također ušao u lanac snabdijevanja prošlog mjeseca, doprinoseći sa 1% udjela za iPhone 15 seriju.

Ono što je također bitno spomenuti jeste da su Pro modeli iz iPhone 15 serije do sada popularniji u odnosu na Pro modele iz iPhone 14 i iPhone 13 serija.

IZVOR/SOURCE

Objava iPhone 15 serija postaje sve popularnija prenijeta sa portala Bajtbox.