Tehnologija

Ubrzo nam stiže Windows 12 i mogao bi promijeniti način na koji koristimo računala!

Sljedeća glavna verzija sustava Windows je pri kraju i očekuje se da će uvesti novu eru AI računalstva. Prema nedavnom izvješću kineskih financijskih novina Commercial Times, Windows 12 će na scenu izaći sljedećeg ljeta, točnije u lipnju 2024. Čini se da je prozor za lansiranje izvučen iz izjava predsjednika Quante Lina Bailija i predsjednika i izvršnog direktora Acera Jasona Chena, koji su bili u gradu na sajmu medicinske tehnologije u Tajvanu 30. studenog.

Predsjednik Quante primijetio je povećanje generativne potrošnje na umjetnu inteligenciju u posljednjih nekoliko godina, koja je premašila 1,37 milijardi dolara u 2022. – što je otprilike jednako ukupnom iznosu u prethodnih pet godina zajedno.

Također je rekao da kada Windows 12 stigne, očekuje da će računala s umjetnom inteligencijom biti lansirana jedno za drugim. Potražnju je teško procijeniti, priznao je Baili, ali izvršna vlast vjeruje da će to biti dobra prilika za industriju.

Chen, izvršni direktor Acera, izrazio je slične osjećaje i ne čini se uvjerenim da će računala s umjetnom inteligencijom eksplodirati preko noći. Umjesto toga, trebat će vremena da se ponašanje potrošača prilagodi onome što nude. Naposljetku, računala s umjetnom inteligencijom sigurno će dovesti do novih modela upotrebe koji će dodatno potaknuti potražnju.

Sredina 2024. datum lansiranja za Windows 12 u skladu je s ranijim šuškanjima na tu temu.

U listopadu je Intelov financijski direktor Dave Zinsner spomenuo ” Windows Refresh ” koji se očekuje sljedeće godine. Također je rekao da proizvođač čipova vjeruje da će ovo osvježenje iduću godinu učiniti dobrom za poslovanje s klijentima.

Ranije glasine ukazivale su na predstavljanje Windowsa 12 u jesen 2024. , s punim izdanjem predviđenim za 2025. Priče u to vrijeme sugerirale su da će OS imati veliki fokus na AI i da bi mogao uključivati ​​odvojena “stanja” koja žive na različitim dijelovima vašeg pogona za pohranu. Značajka će navodno olakšati upravljanje i ažuriranje OS-a za Redmond i manje zadaću za krajnje korisnike.

IZVOR

Objava Ubrzo nam stiže Windows 12 i mogao bi promijeniti način na koji koristimo računala! prenijeta sa portala Bajtbox.