Tehnologija

Huawei predstavio novi jeftini telefon – Zar je još živ čip koji ga pokreće?

Huawei je jučer, kako je to prethodno i najavio, predstavio novi jeftini pametni telefon iz svoje ponude. U Kini je predstavljen Huawei Enjoy 70, a nevjerovatno je da je još živ čip koji pokreće ovaj telefon.

Iako to Huawei nije spomenuo na predstavljanju (vjerovatno bi im bilo neugodno), VMall otkriva da ovaj telefon pokreće Kirin 710A čip. Radi se o čipu koji je neznatno modifikovana verzija Kirin 710 čipa, koji već nekoliko godina pokreće neke Huawei telefone. Čini se da Huawei još ne namjerava penzionisati Kirin 710 čipove. Huawei nije spomenuo ni količinu RAM memorije, ali interna memorija ide do 256 GB. Telefon se isporučuje sa HarmonyOS-om.

Huawei Enjoy 70 posjeduje LCD ekran dijagonale 6,75”, HD+ rezolucije. Pri vrhu ekrana nalazi se izrez sa prednjom kamerom od 8 MP, dok su nazad smještene dvije kamere – glavna od 50 MP i makro od 2 MP. Ove se kamere nalaze u prilično neuređenom pravougonom izrezu, zajedno sa LED blicem.

Desno bočno smješten je skener otiska prsta, dok je na lijevoj strani tipka Enjoy X koja će aktiviranjem prikazivati najčešće korištene aplikacije, dok dvostrukim ili dužim aktiviranjem otvara određene aplikacije.

Telefon ima ogromnu bateriju kapaciteta 6000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 22,5 W.

Dostupan je u zelenoj, bijeloj i crnoj boji.

Cijena Huawei Enjoy 70 telefona je 1199 CNY, što je oko 155 EUR za verziju sa 128 GB interne memorije, dok verzija od 256 GB košta 1399 CNY, što je oko 180 EUR.

Huawei nije objavio detalje o globalnoj dostupnosti, ali iako ne stigne globalno, ništa nećemo propustiti.

IZVOR/SOURCE

Objava Huawei predstavio novi jeftini telefon – Zar je još živ čip koji ga pokreće? prenijeta sa portala Bajtbox.