Tehnologija

iPhone uređaji u problemu nakon iOS 17.3 beta 2 nadogradnje

Nedugo nakon što je isporučio iOS 17.3 beta 2 ažuriranje, Apple je bio primoran da obustavi, odnosno povuće ovo ažuriranje, jer su neki korisnici prijavili da su nakon ovog ažuriranja njihovi iPhone uređaji brickovani.

Iz američke kompanije su povodom ovog problema dali i službeno obavještenje u kojem se navodi da je iOS 17.3 beta 2 verzija softvera “spriječila pokretanje malog broja uređaja”.

Neki vjeruju da je problem povezan s gestom Back Tap, jer su samo korisnici koji su onemogućili ovu funkciju navodno imali problema nakon iOS 17.2 beta 2 ažuriranja.

Međutim, oni koji su pogođeni ovim problemom, mogu vrlo lako riješiti isti i to tako što će otići u Recovery Mode i vratiti se na prethodnu verziju iOS-a, te onda sačekati da Apple objavio stabilno iOS 17.3 ažuriranje.

Ovo je još jednom dobra lekcija za sve oni koji među prvima nadograđuju svoje telefone na najnovije verzije operativnog sistema. Mi Vam stalno sugerišemo da budete strpljiviji povodom nadogradnje svog telefona na najnoviju verziju OS-a, jer se nerijetko znaju desiti problemi kao što je ovaj sa iPhoneom.

Kada je riječ o iPhoneima, vraćanje na iOS 17.2 ažuriranje, kao što je gore navedeno, riješit će navedeno problem. iOS 17.2 nadogradnja sa sobom je iznenađujuće donijela mnoštvo novina, koje uključuju nove funkcije kao što su AirDrop, StandBy itd. Iako dugo očekivana funkcija bočnog učitavanja aplikacija nije stigla sa iOS 17.2 nadogradnjom, tu je nekoliko uzbudljivih funkcija, tako da korisnici podržanih iPhonea neće biti razočarani. Tu je i aplikacija Journal, opcija prevođenja za Action tipku i prostorna video funkcija isključivo za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Sve detalje o iOS 17.2 ažuriranju pročitajte OVDJE.

VIA

Objava iPhone uređaji u problemu nakon iOS 17.3 beta 2 nadogradnje prenijeta sa portala Bajtbox.