Tehnologija

Realme otkrio – Evo kada stižu Realme 9 Pro i Realme 9 Pro Plus

Realme je prošlog mjeseca predstavio prvog, ujedno i najjeftinijeg člana Realme 9 serije – Realme 9i. Sada Realme prenosi datum predstavljanja još dva telefona iz ove serije – Realme 9 Pro i Realme 9 Pro Plus.

Kineska kompanija danas je podijelila informaciju da će Realme 9 Pro serija biti predstavljena 16.02.2022. godine širom svijeta, uključujuči Indiju i Evropu. Događaj predstavljanja bit će održan virtuelno, a emitirat će se na službenoj Facebook stranici kompanije, kao i na YouTube kanalu.

Realme je već potvrdio neke specifikacije Realme 9 Pro Plus modela. Tako će on biti pogonjen MediaTek Dimensity 920 čipom, te će u tom smislu, ovaj telefon biti prvi u Evropi s ovim čipom. On će biti uparen sa do 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu. Na zadnjoj strani telefon će imati glavni Sony 50 MP senzor sa OIS podrškom, ultraširoki senzor od 8 MP, te makro senzor od 2 MP, dok će na prednjoj strani biti prednja kamera sa senzorom od 16 MP.

Pored toga, ovaj će telefon imati senzor otkucaja srca, koji će biti implementiran u skeneru otiska prsta ispod ekrana. Telefon će imati AMOLED ekran, a pri vrhu ekrana, u gornjem lijevom uglu, bit će rupica s prednjom kamerom. Stopa osvježavanja ekrana bit će 90 Hz.

Također, Realme je potvrdio da će Realme 9 Pro Plus biti dostupan u dvije boje – zelenoj i plavoj, s tim što će ova potonja imati Light Shift dizajn koji mijenja boju poklopca iz svjetloplave u crvenu kada je izložen sunčevoj svjetlosti.

Realme, nažalost, nije otkrio detalje o Realme 9 Pro telefonu, a s obzirom na to da na predstavljanju stoji da će biti predstavljena Realme 9 Pro serija, vjerovatno neće biti predstavljen obični Realme 9.

Objava Realme otkrio – Evo kada stižu Realme 9 Pro i Realme 9 Pro Plus prenijeta sa portala Bajtbox.