Tehnologija

Od danas je moguće naručiti Samsung Galaxy S22! – Evo cijena na ključnim tržištima!

Jučer je Samsung predstavio Samsung Galaxy S22 seriju pametnih telefona, a predstavljena su tri modela – Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Plus i Samsung Galaxy S22 Ultra. Ova tri telefona od danas su dostupna za prednarudžbe širom svijeta, a isporuke će krenuti od 25.02.2022. godine. U nastavku članka donosimo cijene telefona na ključnim tržištima.

Samsung Galaxy S22 ove godine stiže u kompaktnim gabaritima, iako se to moglo reći i prošle godine za Samsung Galaxy S21, no Galaxy S22 je zaista istinski mini flagship telefon. Ostaje za vidjeti kako će se prodavati, jer u posljednjih nekoliko godina malo se ko pohvalio dobrom prodajom kompaktnih telefona, a ovdje, prije svega, mislimo na iPhone 12 mini.

Samsung Galaxy S22+ stiže sa nešto manjim ekranom u odnosu na Samsung Galaxy S21+, ali radi se o neznatnoj razlici, dok najveću promjenu u odnosu na prethodnika donosi Samsung Galaxy S22 Ultra, koji donosi iskustvo Notea.

Samsung Galaxy S22 bit će dostupan u četiri boje – crnoj, krem, plavoj i ljubičastoj boji, a u istim bojama bit će dostupan i Samsung Galaxy S22 Plus. Samsung Galaxy S22 Ultra bit će dostupan u crnoj, plavoj i crvenoj boji. Ultra model će biti dostupan u više memorijskih konfiguracija u odnosu na običnu i Plus inačicu.

Cijene telefona u Sjedinjenim Američkim Državama su sljedeće:

Cijene označene zvijezdicom odnose se na promotivni period

Cijene telefona u Evropi su sljedeće:

Cijene telefona u Ujedinjenom Kraljevstvu su sljedeće:

Naravno, Samsung će ponuditi neke povoljne ponude za kupovinu telefona preko njihove službene web trgovine, odnosno preko njihovih ovlaštenih trgovina.

Inače, Samsung Galaxy S22 donosi manje-više iste cijene kao i Samsung Galaxy S21 serija, predstavljena početkom prošle godine.

Objava Od danas je moguće naručiti Samsung Galaxy S22! – Evo cijena na ključnim tržištima! prenijeta sa portala Bajtbox.