Tehnologija

Microsoft potvrdio da im “Prointer ITSS” više nije partner

SARAJEVO – Svjetska tehnološka kompanija Microsoft potvrdila je za Klix.ba da IT kompanija iz BiH “Prointer ITSS” više nije njihov partner, prenio je taj portal.

Foto: Prointer

“Prointer više neće imati licencu odnosno mogućnost da ubuduće koristi i prodaje programe Microsofta”, navodi Klix.

Navode medija su zvanično za portal “Avaza” potvrdili iz agencije WE Communications, zadužene za odnose s javnošću Microsofta.

“Microsoft je prekinuo partnerstvo sa Prointerom”, napisali su.

Foto: Avaz

Podsjećamo, povodom informacija od prije dva dana da “Prointer” više nije partner Microsofta, iz te banjalučke kompanije rekli su da nisu dobili obavještenje od kompanije Microsoft, niti od distributerskih kuća sa kojima sarađuje, a koje se odnosi na pitanje partnerskog statusa.

Kazali su da nastavljaju s redovnim poslovnim aktivnostima i projektima.

“S ciljem postizanja maksimalnog kvaliteta u svakom od projekata i ispunjavanja zahtjevnih kriterijuma i svjetski priznatih standarda u poslovanju, redovno prolazimo kroz periodične revizije naših partnerskih statusa i kompetencija. Kao i sa drugim vendorima, i s kompanijom Microsoft redovno obavljamo reviziju naših kompetencija”, naveli su u “Prointeru”.

Na njihovom sajtu i dalje stoji da im je Microsoft partner.

Sjedinjene Američke Države proširile su u januaru sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a, te na listu sankcija dodale i Alternativnu televiziju iz Banjaluke, a prekid saradnje Microsofta sa “Prointerom” dovodi se u vezu sa sankcijama Dodiku.

CAPITAL: S. Šurlan

Objava Microsoft potvrdio da im “Prointer ITSS” više nije partner prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.