Vijesti

MWC se vratio u Barcelonu u ‘hibridnom’ izdanju

Najveći godišnji svjetski skup posvećen mobilnim tehnologijama Mobile World Congress – MWC 2022, otvoren je u Barceloni i očekuje se da u naredna tri dana vodeće tvrtke iz ove i pratećih industrija predstave svoje novitete.

Uz izlagače u sedam dvorana kongresnog centra planirane su brojne konferencije i posebni programi, a predviđeno je sudjelovanje više od 1.000 govornika iz cijelog svijeta. Novost na ovogodišnjem kongresu je Industrijski grad koji stvara užurbano okruženje za sklapanje poslova.
Jedan od većih izlagača, Huawei u Barceloni je predstavio koncept pametnog ureda Super Device. Radi se o novom rješenju koje poboljšava povezanost i suradnju između Huaweijevih uređaja.

Kao jednu od ključnih karakteristika Huaweijevog “besprijekornog AI života” kompanija ističe pametan ured koji donosi viziju neograničenog stvaranja i besprijekorne komunikacije s ciljem da korisnicima omogući učinkovito digitalno iskustvo putem međusobne suradnje uređaja te integracijom ekosustava. Suradnja uređaja omogućuje korisnicima povezati više različitih uređaja zajedno, dok integracija ekosustava zatvara jaz između Windowsa i mobilnih platformi.

MWC je zbog pandemije koronavirusa 2020. godine bio otkazan, a prošlogodišnji je održan u manjem formatu, dok se za ovaj može reći da je u hibridnom izdanju, jer se dio programa održava online.
Inače, rat u Ukrajini odrazio se i na ovogodišnji MWC, jer je organizator, Udruga mobilnih operatera GSMA, energično osudila rusku invaziju oduzevši Rusiji paviljon na kongresu.

Biznis.ba / FENA