Edukacije

Online obuka iz oblasti organizacijskog menadžmenta i finansijskog upravljanja

Imaš između 15 i 30 godina?

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Dio si upravljačkih struktura u nekom omladinskom udruženju/vijeću mladih ili neformalnoj grupi mladih na području Federacije BiH?

Vjeruješ da dobra organizacija rada i odgovornosti pomaže efikasnosti?

Naporno ti je pored pregršt posla sa mladima trošiti mnogo vremena na vođenje finansija?

Potrebna ti je pomoć i podrška u razvoju organizacije?

Ako je tvoj odgovor na prethodna pitanja potvrdan nastavi čitati… 

Vijeće mladih FBiH nastavlja sa Omladinskim inkubatorom, programom jačanja kapaciteta koji ima cilj da pomogne aktivizmu mladih i podrži rast i razvoj omladinskih udruženja širom Federacije BiH. Program će se realizovati u online izdanju.  

O programu

Učešće u programu podrazumijeva online obuke iz oblasti organizacijskog menadžmenta i finansijskog upravljanja. Program će se realizovati u potpunosti online u trajanju od mjesec dana, a planirani početak programa je u posljednjoj sedmici novembra (od 29.11.2021. godine). Planirano sedmično opterećenje za učesnike je otprilike 4 sata sedmično. Spomenuto opterećenje uključuje online predavanja i radne sesije sa ekspertom i samostalan rad na razvoju organizacijskih kapaciteta organizacije ispred koje se prijavljujete.

Ko može učestvovati u programu?

Prijaviti se mogu omladinska udruženja, vijeća mladih ili neformalne grupe mladih sa područja Federacije BiH. Sve prijave su dobrodošle, dok će prednost imati omladinska udruženja i lokalni ogranci udruženja koja su u strukturi nekog od vijeća mladih u Federaciji BiH. Posebno ohrabrujemo prijave onih mladih koji su trenutno neformalno udruženi, a žele u narednom periodu da formiraju svoje udruženje te im je potrebna pomoć i podrška.  

Ispred svake organizacije/neformalne grupe koja se prijavi učešće u programu uzimaju maksimalno dvije mlade osobe kao predstavnici. 

Kako se mogu prijaviti?

Prijava se vrši popunjavanjem prijavnog obrasca koji se nalazi na ovom linkuPoziv ostaje otvoren do 23.11.2021. godine do 13:00. Svi prijavljeni će o rezultatima procesa selekcije biti obaviješteni najkasnije do 24.11.2021. godine.

Za sva eventualna pitanja ili nejasnoće nam se možete obratiti na email meris.becovic@vijecemladih.ba

Program se realizuje uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -