Edukacije

Uspostavljanje onboarding kulture – Budite poslodavac koga prati dobar glas

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Opis:

Radionica Uspostavljanje onboarding kulture je edukativni program usmjeren na osposobljavanje polaznika o smislu i značaju procesa onboardinga, kao i na prenošenje praktičnog know-how znanja koje polaznici mogu primijeniti po završetku radionice na svoj biznis.

Onboarding proces (u bukvalnom prevodu “ukrcavanje” uposlenika) je proces u kojem novi uposlenici usvajaju potrebno znanje o samoj kompaniji i poslovima na koje su primljeni, te usvajaju standarde ponašanja i načine na koji tim funkcioniše kako bi postali učinkoviti članovi organizacije.

Ovo je proces uklapanja novih uposlenika u postojeću klimu kompanije koji se prethodnih decenija svodio na prosto upoznavanje uposlenika sa kolegama, uz uručenje potrebnih sredstava za rad (uniforma, telefon, računar i slično).

Međutim, savremeni uposlenici traže više od svog radnog mjesta. Traže kompaniju sa kojom će zaista biti povezani i očekuju od svog novog poslodavca da im omogućiti to povezivanje.

Galupovo istraživanje pokazuje da samo 12% uposlenika smatra da su ih njihove kompanije dobro onboard-ovale, dok 43% HR menadžera smatra da njihove kompanije uzaludno troše vrijeme i novac uslijed loše organizovanih i neefikasnih onboarding procesa.
Ova radionica se u cijelosti bazira na konkretnim primjerima dobre onboarding prakse, uz davanje kompletne strategije za izradu onboarding plana I strategije.

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Marija Sinanović, dugogodišnji iskusni HR Consultant, certificirani NLP trener, PCM Trener i Kouč.

Više o edukaciji

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -