Tehnologija

165Hz ekran, Kokpit mod i još mnogo toga – Ovo je Samsung Odyssey Arc gaming monitor

Samsung je jučer predstavio novi monitor za igre iz svoje ponude. Radi se o monitoru koji nosi naziv Odyssey Arc, koji stiže s nekim impresivnim karakteristikama.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Odyssey Arc je 55-inčni 4K monitor sa zakrivljenošću od 1000R. Rezolucija ekrana je 3840 x 2160 piksela, a omjer stranica ekrana je 16:9. Panel koristi Quantum Mini LED diode za lokalno zatamnjenje (1056 zona) u kombinaciji sa 14-bitnom obradom. Podržava “Quantum HDR 2022”, što znači maksimalnu svjetlinu od 2000 nita. Monitor stiže sa mat završnom obradom za smanjenje odsjaja i refleksije.

Stopa osvježavanja ekrana je 165 Hz s podrškom za FreeSync Premium Pro. Ako igrate starije naslove, Neural Quantum Processor Ultra može ih povećati na 4K rezoluciju.

Postolje koje stiže u kutiji s monitorom omogućava podešavanje visine i nagiba, a postoje i tri opcije za zidno postavljanje (200×200, 300×300 i 400×400). Tu je fascinantni kokpit način, koji omogućava rotaciju ekrana za 90 stepeni, tako da je donji dio ekrana, uglavnom, okomit dok ostatak ekrana visi iznad glave.

Monitor se može koristiti za postavljanje više monitora bez ivica (postoje 4 HDMI ulaza), a ako ga okrenete u režimu kokpita, možete imati okomit niz od tri virtuelna monitora.

Samsung Odyssey Arc ima ugrađen impresivan zvučni sistem – postoje 4 zvučnika (po jedan u svakom uglu) plus 2 woofera na dnu za ukupnu snagu od 60 W i frekvencijski odziv do čak 45 Hz.

Monitor ima nekoliko naprednih funkcija koje se mogu kontrolisati pomoću priloženog daljinskog upravljača Ark Dial, koji se napaja solarnom energijom.

Posjeduje i nekoliko korisnih funkcija za igranje igara, kao što su Game Bar i Samsung Gaming Hub. Monitor pokreće Tizen, a tu je i podrška za Amazon Alexa i Samsung SmartThings.

Cijena Samsung Odyssey Arc je 3500 dolara.

Objava 165Hz ekran, Kokpit mod i još mnogo toga – Ovo je Samsung Odyssey Arc gaming monitor prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -