Tehnologija

Amazfit Active predstavljen za 150 dolara

Brend Amazfit poznat je kao brend koji proizvodi odlične pametne satove koji daju odličan omjer uloženo-dobijeno. Ovih dana Amazfit je za globalnu publiku predstavio novi pametni sat koji je nazvan Amazfit Active. On se može pohvaliti nekim odličnim specifikacijama i pristupačnom cijenom. Sve detalje o Amazfit Active pametnom satu pročitajte u nastavku članka…

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Amazfit Active posjeduje AMOLED ekran dijagonale 1,75”, rezolucije 450 x 390 piksela. Omjer ekrana i tijela je 73%, a sat ima zakrivljene ivice. Riječ je o kvadratnom satu, koji bi Vas mogao podsjetiti na Apple Watch.

Ovaj pametni sat je veoma lagan, a bez remena je težek samo 24 grama. Amazfit je koristio plastično kućište kako bi se postigla ova težina. Na desnoj bočnoj strani sata nalazi se tipka za kontrole.

Amazfit Active stiže sa 5 ATM certifikatom za vodootpornost, što znači da s njim korisnik može plivati, kupati se itd. Iz kompanije navode da će sat ponuditi 14 dana autonomije, vjerovatno normalnog korištenja.

Također, sat posjeduje i GNSS za pružanje usluga lokacije. Međutim, korisnici će se morati zadovoljati sa 16 sati kraćim trajanjem baterije ako ovu funkciju koristite neprekidno.

Pametni sat posjeduje mnoštvo raznih funkcija za praćenje zdravlja, kao što su senzor otkucaja srca, SpO2 senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi, praćenje sna itd. Naravno, korisnici Amazfit Active pametnog sata moći će i prilagoditi izgled početnog ekrana.

Cijene i dostupnost

Ovaj pametni sat dostupan je za kupovinu u Midnight Black i Petal Pink bojama, a cijena Amazfit Active sata je 151 dolar na Ali Expressu.

IZVOR/SOURCE

Objava Amazfit Active predstavljen za 150 dolara prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -