Tehnologija

Amazon se širi u oblast zdravstva, preuzima One Medical

NJUJORK – Trgovački internet gigant Amazon preuzima One Medical za 18 dolara po dionici, ugovorom u gotovom novcu koji pružaoca primarne zdravstvene zaštite procjenjuje na otprilike 3,9 milijardi dolara.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Agencije

Dogovor produbljuje prisutnost Amazona u sektoru zdravstva, za kojeg je Neil Lindsay, viši potpredsjednik Amazon Health Services, rekao da je “visoko na popisu iskustava koja trebaju reinvenciju”.

Div e-trgovine nada se poboljšati način na koji ljudi rezervišu termine i iskustvo pregleda kod ljekara, rekla je Lindsay u izjavi.

“Volimo izmišljati kako bismo ono što bi trebalo biti jednostavno učinili lakšim i želimo biti jedna od kompanija koja pomaže te dramatično poboljšati iskustvo zdravstvene zaštite tokom sljedećih nekoliko godina”, rekao je.

One Medical, koji je izašao na berzu 2020. godine, upravlja mrežom butik ordinacija primarne zdravstvene zaštite, a nudi i niz usluga telemedicine.

Narasla je do nadgledanja 188 medicinskih ordinacija na 25 tržišta i broji 767.000 članova, prema posljednjim kvartalnim rezultatima.

One Medical bio je u neto gubitku od 90,9 miliona dolara na prihod od 254,1 miliona dolara u prvom kvartalu.

“Postoji ogromna prilika da iskustvo zdravstvene zaštite učinimo pristupačnijim, pristupačnijim i čak ugodnijim za pacijente, pružaoce usluga i platioce”, rekao je izvršni direktor One Medicala Amir Dan Rubin.

Objava Amazon se širi u oblast zdravstva, preuzima One Medical prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -