Tehnologija

Apple, nakon 4 godine, ove jeseni predstavlja Plus verziju iPhonea?!

iPhone 14 serija trebala bi biti predstavljena na jesen ove godine. Do sada smo saznali da će ona uključivati četiri modela. Jedan od njih navodno će biti i iPhone 14 Max, koji će imati iste specifikacije kao i obični iPhone 14, ali s većim ekranom. Međutim, hoće li nositi taj naziv?

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Jedan od leakera pod nazivom Lanzuk, za kojega, usput rečeno, prvi put čujemo, podijelio je informaciju da iPhone 14 Max, odnosno veći obični iPhone, zaista postoji, ali pod drugom imenom. Naime, on prenosi da će telefon nositi naziv iPhone 14 Plus. Izgleda da će ovaj telefon imati iste one specifikacije za koje se nagađalo da će imati iPhone 14 Max. Dakle, osim promjene imena, sve ostalo bit će identično.

Ako se ova informacija ispostavi tačnom, Apple će prvi put od iPhonea 8 Plus, u iPhone seriju donijeti Plus verziju. S druge strane, pomenuti leaker navodi da iPhone 14 Pro Max neće mijenjati ime u iPhone 14 Pro Plus.

Kada je riječ o specifikacijama iPhone 14 serije, najnovije informacije ukazuju na to da će Apple ove godine donijeti nešto veće baterije na nekim iPhone 14 modelima. Takose navodi da će obični iPhone 14 sa 6.1-inčnim ekranom biti napajan baterijom kapaciteta 3279 mAh, što je malo povećanje u odnosu na bateriju od 3240 mAh koja se nalazi u iPhoneu 13. iPhone 14 Pro navodno će imati bateriju kapaciteta 3200 mAh, za razliku od one od 3095 mAh koja se nalazi na iPhoneu 13 Pro.

Ono što je zanimljivo jeste to da bi iPhone 14 Pro Max mogao stići s nešto manjom baterijom u odnosu na prethodnika. iPhone 14 Plus (iPhone 14 Max), trebao bi imati najveću bateriju i to onu od 4325 mAh.

Objava Apple, nakon 4 godine, ove jeseni predstavlja Plus verziju iPhonea?! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -