Tehnologija

Apple objavio kada će podržani iPhonei dobiti iOS 17! – Evo i liste podržanih

Apple je jučer predstavio novu iPhone 15 seriju, ali i nove pametne satove i slušalice. No, to nije sve. Kompanija je također na istom događaju objavila kada će iOS 17 stići na podržane iPhone uređaje.

iOS 17 predstavljen je u šestom mjesecu ove godine. On je već neko vrijeme u beta izdanju, a Apple je objavio da će stabilna nadogradnja stići na sve podržane iPhone uređaje u ponedjeljak, 18.09.2023. godine.

Kada je riječ o onome što je Apple objavio o iOS-u 17, iOS 17 sa sobom donosi mnoštvo novih funkcija, među kojima su NameDrop, Contact Posters, Check In itd. NameDrop je nova funkcija koju koristite kada želite s nekim podijeliti podatke o kontaktu. Contact Posters je novi prilagodljivi ekran poziva, koji omogućava promjenu raznih vizuelnih komponenti prilikom dolaznog poziva. Check In je nova sigurnosna funkcija koja će pomoći porodicama na putovanjima.

Pored toga, Aplikacija Health ima novi skup funkcija mentalnog zdravlja, a Apple Music uvodi Collaborative playlists u kojima možete uživati sa svojim prijateljima. Safari donosi još veću zaštitu za privatno pretraživanje. Umjesto dosadašnjeg “Hej Siri”, korisnici mogu reći samo “Siri” i on će se pojaviti. Apple Maps konačno dobija podršku za offline mape. SharePlay sada može istovremeno da dijeli stream na dva uređaja. Sve detalje o iOS-i 17 pogledajte OVDJE.

Kada je riječ o podržanim uređajima, preduslov za iOS 17 nadogradnju je da uređaji koriste Apple A12 Bionic čip ili noviji. Tako iOS 17 neće stići na iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X. Stariji pametni telefoni koji ispunjavaju uslove za iOS 17 nadogradnju uključuju iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone SE druge generacije.

Listu podržanih iPhonea pogledajte na fotografiji ispod.

IZVOR/SOURCE

Objava Apple objavio kada će podržani iPhonei dobiti iOS 17! – Evo i liste podržanih prenijeta sa portala Bajtbox.