Tehnologija

Apple uložio žalbu na zabranu uvoza njegovih pametnih satova u SAD

KUPERTINO – Kompanija Apple uložila je žalbu na odluku o zabrani uvoza svojih satova na američko tržište iz inostranih proizvodnih pogona, po prijavi kompanije za praćenje medicinskih podataka Masimo, a nakon što administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) nije željela da stavi veto na sudsku zabranu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

 

Tehnološki gigant je takođe u utorak podnio hitan zahtjev da američki Apelacioni sud zaustavi zabranu. Zatražio je ukidanje zabrane uvoza barem dok carinske vlasti SAD ne odluče da li redizajnirane verzije pametnih satova krše Masimove patente. Odluka po žalbi trebalo bi da bude donijeta 12. januara, piše Reuters.

Apple je hteo da iskoristi vrijeme prazničnih kupovina za bolju prodaju svog novog modela pametnih satova, ali mjerač zdravstvenih paramatera korisnika, po patentu kompanije Masimo, našao se u centru sudskog spora koji poslednjih dana potresa SAD.

Masimo je optužio Apple za preuzimanje zaposlenih i krađu ključne tehnologije – pulsne oksimetrije – koja se kroz aplikaciju merenja zdravstvenih podataka u realnom vremenu ugrađuje u Apple Watch.

Odluka Američke komisije za međunarodnu trgovinu (ITC) zabranjuje uvoz i prodaju Apple satova koji koriste tehnologiju za očitavanje nivoa kiseonika u krvi. Apple je uključio funkciju pulsnog oksimetra u svoje pametne satove počev od modela Serije 6 2020. godine. Biznis.rs

Objava Apple uložio žalbu na zabranu uvoza njegovih pametnih satova u SAD prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -