Tehnologija

Asus predstavio impresivan uređaj – Ovo je Zenbook 17 Fold OLED!

Kompanija ASUS danas je ozvaničila svoj novi laptop, koji je zapravo hibrid laptopa i tableta. Radi se o uređaju koji nosi naziv Zenbook 17 Fold OLED.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Hibridni uređaj je baziran na 17,3-inčnom OLED ekranu rezolucije 2560 x 1920 piksela, omjera stranica 4:3 (kada je potpuno otvoren) i 500 nita svjetline. Kada je rasklopljen, uređaj može stajati na samostalnom postolju i raditi kao monitor u kombinaciji sa Bluetooth tastaturom.

Ovaj uređaj može se saviti pod uglom od 120 stepeni i koristiti sa Bluetooth tastaturom, ali i tako što možete učiniti da donja polovina ekrana djeluje kao virtuelna tastatura, s tim što će se onda sama površina korisnog ekrana smanjiti.

I na kraju, Zenbook 17 Fold OLED može se koristiti i kao obični laptop s fizičkom tastaturom koja se može priključiti na ekran, nakon čega dobijate 12,5-inčni ekran rezolucije 1920 x 1280 piksela. Iako je poprilično veliki za tu namjenu, Zenbook 17 Fold OLED može se koristiti i kao tablet.

Uređaj pokreće Intelov i7-1250U procesor sa 16 GB LPDDR5 RAM memorije. Radi se o Intelovoj hibridnoj arhitekturi 12. generacije sa dvije jezgre za performanse i 8 efikasnih jezgri. Sa GPU strane tu je Intelov Iris Xe. Tu je i 1 TB M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD – najnoviji i najbrži prostor za skladištenje podataka.

Uređaj ima bateriju od 75 Whr i težak je 1,5 kg.

Zenbook 17 Fold OLED posjeduje dva USB-C porta, oba Thunderbolt 4, a ima i 3.5 mm priključak za slušalice.

Cijena Asus Zenbook 17 Fold OLED je 3,999 EUR i dostupan je u Tech crnoj boji.

Objava Asus predstavio impresivan uređaj – Ovo je Zenbook 17 Fold OLED! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -