Tehnologija

Bitcoin opet pao i povukao ostale sa sobom

NJUJORK – Bitcoin je pao danas ispod 30.000 dolara na najniži nivo u posljednjih nedjelju dana pošto je tržište ponovo zahvatila averzija prema rizičnim ulaganjima.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

Najveća globalna kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji je pala za čak 7,1 posto na 29.209 dolara, na nivo koji je poslednji put zabilježen 30. maja.

I drugi tokeni su tako oslabilli, pri čemu je Ethereum potonuo za 7,3 procenta na 1.725 dolara, a Avalanche se stropoštao za 9,3 odsto.

Preokret je došao samo dan nakon što je Bitcoin ponovo bilježio vrijednost iznad 31.000 dolara, što je podstaklo očekivanja među nekim investitorima da postoji prostor za njegov dalji rast.

Međutim, najstarija svjetska kriptovaluta je naišla na otpor između nivoa od 31.500 do 32.000 dolara, kaže Markus Sotiriju, analitičar britanske brokerske kuće za digitalnu imovinu GlobalBlock.

Pad kriptovaluta je uslijedio jer su američke akcije na terminskom trgovanju ostale u minusu, dok je dolar nastavio da jača.

Skok prinosa na američke državne obveznice potpirio je strah da bi rast troškova zaduživanja mogao da izazove recesiju.

Bitcoin je u snažnoj korelaciji sa kretanjem cijena druge rizične imovine, poput akcija, u posljednjih nekoliko godina. Tanjug

Objava Bitcoin opet pao i povukao ostale sa sobom prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -