Tehnologija

Bloomberg Adria predstavila upravljački odbor

SARAJEVO – Kako su najavili u oktobru 2021. godine Bloomberg Adria ove godine dolazi u naš region. Ova medijska kuća uveliko radi na kadrovskim i tehničkim pripremama za početak emitovanja. Upravljački odbor Bloomberg Adria čine iskusni regionalni stručnjaci različitih profila sa bogatim medijskim iskustvom a koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, saopšteno je juče.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

U saopštenju se navodi da upravljački odbor Bloomberg Adria čine: Samo Osina, glavni operativni direktor koji posjeduje više od 20 godina iskustva u prodaji, marketingu i korisničkoj službi u sektorima tehnologije, medija i telekomunikacija, te Martina Sokač Saraga, izvršna direktorica poslovnog razvoja koja je iskusna menadžerica u području strateških komunikacija, razvoja usluga, javnim poslovima i upravljanja ljudskim resursima.

Navedeno je da je Vesna Damjanić glavna urednica TV-a – “vodeća je novinarka koji prati ekonomske, finansijske i poslovne aktivnosti sa više od dvadeset godina iskustva u komunikacijama i medijima”, dok je Daniel Fazlić glavni urednik Digitale – “iskusni je novinar i urednik, zaljubljenik u brojke i analitičke alate koji sjajne priče mogu učiniti još boljim”.

Jasna Bibić je izvršna direktorica prodaje, s više od 12 godina iskustva u medijima i vještinama za kontinuirano postizanje rezultata prodaje, a Ana Radovanović je izvršna direktorica ljudskih resursa – “iskusna je HR stručnjakinja u području zapošljavanja i odabira vrhunskih profesionalaca”.

Bloomberg Media i Mtel Swiss, emiter u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, krajem prošle godine najavili su sporazum o pokretanju prve panregionalne multi platforme sa biznis vijestima za jugoistočnu Evropu sa centrima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, i Sjevernoj Makedoniji.

Objava Bloomberg Adria predstavila upravljački odbor prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -