Tehnologija

Čini se da Apple nije zadovoljan popularnošću iPhonea 14

Prije manje od 10 dana iPhone 14 serija stigla je u prodaju. U prodavnice su stigla tri modela (07.10.2022. godine stiže iPhone 14 Plus), a prije par dana poznati leaker Kuo Ming-Chi prenio je neke detalje o prednarudžbama ovih telefona. Sada stiže novi izvještaj koji se tiče prodaje običnog iPhone 14 modela. Čini se da Apple nije zadovoljan prodajom ovog telefona.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

iPhone 14 ove je godine stigao kao nasljednik prošlogodišnjeg iPhonea 13. Početna cijena ovog telefona u Sjedinjenim Američkim Državama je 799 dolara, dok u Evropi košta 1000 EUR, što je povećanje cijene u odnosu na prethodnika. Prvi rezultati prodaje ukazuju na to da iPhone 14 nije popularan kako se očekivalo.

Naime, najnoviji izvještaj navodi da Apple navodno smanjuje proizvodnju telefona zbog niske potražnje.

ITHome prenosi, pozivajući se na zaposlenike opskrbnog lanca, da je Foxcoon dobio upute da zaustavi najmanje 5 proizvodnih linija koje su proizvodile iPhone 14 u Zhengzhouu u Kini. Izvještaj uključuje iPhone 14, ali vrlo je moguće, s obzirom i na izvještaj Kuo-a, da je slična situacija i sa iPhoneom 14 Plus.

Ovo možda i nije veliko iznenađenje s obzirom na to da je Apple ove godine iPhone 14 predstavio s dosta identičnih stvari kao kod prethodnika, uz neka manja poboljšanja. Tako telefon ima isti ekran kao i prethodnik, isti procesor, kao i dizajn i čini se da kupci nisu spremni potrošiti više novca za novi telefon kada za manje novca mogu dobiti gotovo identičan.

S druge strane, prodaja iPhonea 14 Pro i iPhonea 14 Pro Max je daleko bolja i Apple će vjerovatno nastojati povećati proizvodnju ovih modela.

IZVOR/SOURCE

Objava Čini se da Apple nije zadovoljan popularnošću iPhonea 14 prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -