Tehnologija

Disney+ ponovo povećava cijene, najjeftiniji paket bez oglasa skuplji za 3 dolara

Disney je krajem prošle godine, tačnije u posljednjem mjesecu, odluči povećati cijene svojih pretplatničkih usluga. No, čini se da im to nije bilo dovoljno, jer je stiglo novo povećanje cijena.

Disney je objavio da će Disney+ pretplata ubuduće imati veće cijene. Radi se o drugom povećanju cijena u posljednje dvije godine, a ono što je bitno naglasiti jeste da će povećanje cijena najprije pogoditi američko tržište, ali u ostalim regijama, uključujući Evropu i Kanadu, nove cijene bit će od 01.11.2023. godine.

Evo pregleda promjena cijena u posljednje dvije godine:

Disney+ (bez oglasa) 13,99 dolara 10,99 dolara 7,99 dolara
Hulu (bez oglasa) 17,99 dolara 14,99 dolara 12,99 dolara
ESPN+ (sa oglasima) 10,99 dolara 9,99 dolara 6,99 dolara
Disney+, Hulu, ESPN+ (paket sa oglasima) 14,99 dolara 12,99 dolara N / A
Disney+, Hulu, ESPN (paket bez oglasa) 24,99 dolara 19,99 dolara N / A

Iz Disneya vjeruju da se njihov sadržaj može takmičiti sa Netflixom, koji je lider u svijetu streaminga. Prošlogodišnje povećanje cijena dovelo je do minimalnih otkazivanja pretplate, što je kompaniju navelo da još poveća cijene, rekao je Bob Iger. Razlog što su neki paketi sa oglasima ostali sa istim cijenama, jeste što Disney ima za cilj da ih korisnici nastave koristiti, da ne bi došlo do otkazivanja.

Iger je naveo da je ukupan broj pretplatnika pao sa 46,3 na 46 miliona u posljednjem tromjesečju. Od kada je uveden paket s oglasima, 3,3 miliona korisnika je prešlo na taj paket i oni su činili 40% svih novih Disney+ pretplatnika u Sjevernoj Americi.

On je također govorio i o problemu dijeljenja šifri, rekavši da će se kompanija tim pitanjem baviti sljedeće godine.

IZVOR/SOURCE

Objava Disney+ ponovo povećava cijene, najjeftiniji paket bez oglasa skuplji za 3 dolara prenijeta sa portala Bajtbox.