Tehnologija

Drastično povećanje – Xiaomi 12 Lite navodno stiže sa 130€ višom cijenom od prethodnika

Xiaomi nas je prošle godine poprilično iznenadio povoljnom cijenom svojih mid-rangera iz Xiaomi Mi 11 serije u Evropi, ali čini se da se to ove godine neće desiti. Procurila je moguća cijena Xiaomi 12 Lite telefona u Evropi.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Na proljeće prošle godine Xiaomi je, pored još nekoliko proizvoda, predstavio Xiaomi Mi 11 Lite 5G i Xiaomi Mi 11 Lite 4G. Xiaomi nas je tada iznenadio sa izuzetno primamljivim cijenama ovih telefona. Tako je Xiaomi Mi 11 Lite 5G imao početnu cijenu od 369 EUR za verziju 6/128 GB, dok je 4G verzija imala početnu cijenu od 299 EUR za verziju 6/64 GB. Međutim, ove godine Xiaomi će nas najvjerovatnije razočarati cijenom Xiaomi 12 Lite telefona.

Naime, već dvije evropske prodavnice već nude ovaj telefon u prodaji – rumunska internet prodavnica Evomag i španski operater Orange. Na njihovim web stranicama se navodi da je cijena Xiaomi 12 Lite telefona čak 500 EUR, što je povećanje od nevjerovatnih 130 EUR u odnosu na početnu cijenu Xiaomi Mi 11 Lite 5G telefona.

Ako se ova cijena ispostavi tačnom, nije za očekivati da Xiaomi ostvari tako dobre rezultate prodaje telefona van Kine, kao što je to slučaj bio s njegovim prethodnikom. Naravno, još ništa nije službeno, ali sve ukazuje na to da će Xiaomi 12 Lite biti mnogo skuplji od prethodnika.

Prema dosadašnjim informacijama, Xiaomi 12 Lite imat će AMOLED ekran dijagonale 6,55”, Full HD+ rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Telefon će navodno biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 778G čipom, a iz kutije će biti isporučen sa Androidom 12 i Xiaomijevim najnovijim MIUI 13 korisničkim interfejsom. Telefon bi trebao imati bateriju od s podrškom za brzo punjenje od 67 W. Na zadnjoj strani Xiaomi 12 Lite ima tri kamere smještene u pravougaoni izrez. Glavni senzor kamere je onaj od 108 MP. Tu su još i ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP.

Objava Drastično povećanje – Xiaomi 12 Lite navodno stiže sa 130€ višom cijenom od prethodnika prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -