Tehnologija

Dva modela iz Galaxy A serije počela primati Android 12 i One UI 4.1!

Iako je ove sedmice službeno predstavljen Android 13, Samsung još nije sve svoje uređaje predviđene za nadogradnju, ažurirao na Android 12 i One UI 4.0, odnosno 4.1. Danas su nadogradnju počela primati još dva telefona iz Samsungove Galaxy A serije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy A03 s brojem modela SM-A035F prima Android 12 i One UI 4.1 Core nadogradnju. Ona stiže s brojem firmvera A035FXXU1BFH4, a uključuje i sigurnosnu zakrpu za sedmi mjesec 2022. godine. Ovaj telefon predstavljen je prošle godine sa Androidom 11, što znači da mu je ovo prva velika Android nadogradnja.

Trenutno je nadogradnja dostupna u Rusiji i Ukrajini, nakon čega će ona krenuti ka ostalim tržištima.

Pored njega, istu nadogradnju sa Androidom 12 i One UI Core 4.1 prima i Samsung Galaxy A12. Ona dolazi s brojem firmvera A12FXXU2CVH1 i uključuje sigurnosnu zakrpu za sedmi mjesec ove godine. Za razliku od Galaxy A03, ovaj telefon nadogradnju trenutno prima samo u Rusiji.

Galaxy A12 predstavljen je 2020. godine sa Androidom 10, što znači da mu je ovo druga velika Android nadogradnja.

Samsung Galaxy A12

One UI 4.1 i Android 12 donijet će na ova dva pametna telefona nadograđenu Samsung tastaturu, značajke kao što su Google Duo Live Sharing, pametni widgeti, a poboljšane su i palete boje, kao i portretne fotografije pri slabom osvjetljenju. Također, Bixby Routines sada ima opciju za automatsku promjenu izgleda sata i drugih postavki na Samsung Galaxy Watch 4.

Pored toga, tu je način dijeljenja Wi-Fi šifri putem Quick Share. Tu je i mogućnost dijeljenja fotografija i videozapisa s više prijatelja putem jedne veze, a fotografije dijeljene putem Quick Share značajke prikazuju povijest uređivanja fotografija.

Objava Dva modela iz Galaxy A serije počela primati Android 12 i One UI 4.1! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -