Tehnologija

Dva Xiaomijeva telefona već počela primati Android 13!

Jučer je Google službeno predstavio Android 13, koji je odmah krenuo ka Pixel telefonima, a neki su se suočili s problemima. Kada je riječ o ostalim proizvođačima Android pametnih telefona, čini se da je Xiaomi među prvima koji je na svoja dva telefona donio stabilnu Android 13 nadogradnju.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Xiaomi je jučer počeo sa nadogradnjom stabilne verzija Androida 13 na Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro, koji su dostupni na globalnom tržištu. Prvih 200 korisnika za svaki model dobit će priliku da testira novu verziju Android operativnog sistema, nakon čega se nadogradnja proširiti i na ostale uređaje.

Android 13 nadogradnja za Xiaomi 12 dolazi s brojem firmvera 13.0.4.0. TLCMIXM, dok za Xiaomi 12 Pro dolazi s brojem firmvera MIUI 13.0.4.0. TLBMIXM. Nadogradnja je teška čak 4,23 GB, a pored svih značajki koje će sa sobom donijeti Android 13 na ove telefone, tu su i relevantne sigurnosne zakrpe.

Što se tiče promjena koje sa sobom donosi Android 13, Material You teme sada su dostupne kao unaprijed zadane i proširuju se na ikone aplikacija trećih strana. RCS podrška za Google Messages također dobija veliko poboljšanje s end-to-end enkripcijom za grupne razgovore. Google ima za cilj da Google Messages bude dostupan za više od 500 miliona korisnika širom svijeta.

Tu su i nove sigurnosne značajke, uključujući namjenski izbornik Privatnost i sigurnost. Na jednom mjestu će biti prikupljene sve informacije o privatnosti podataka i ova je opcija osmišljena da potakne korisnike Androida da riješe sve sigurnosne probleme koji se mogu pojaviti.

Objava Dva Xiaomijeva telefona već počela primati Android 13! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -