Tehnologija

Evropa – One UI 5.0 već stiže na Galaxy S22 seriju

Samsung je nedavno na svojoj godišnjoj konferenciji za programere predstavio One UI 5.0. Na ovom su događaju iz južnokorejske kompanije naveli da će stabilna One UI 5.0 nadogradnja na Galaxy S22 seriju stići do kraja mjeseca. Sada stižu lijepe vijesti za korisnike ovih telefona.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Neki korisnici gore navedenih modela u Italiji naveli su da su još prije dva dana primili stabilnu One UI 5.0 nadogradnju.

Ova nadogradnja dolazi s brojem firmvera S908BXXU2BVJA. Teška je 2854,03 MB i uključuje sigurnosnu zakrpu za deseti mjesec 2022. godine.

Ono što je još bolja vijest jeste da bi korisnici Galaxy S22 modela širom Evrope već danas trebali početi primati istu nadogradnju. Naravno, neće svi modeli odmah dobiti nadogradnju, no to će se desiti veoma brzo.

Samsung je na predstavljanju One UI 5.0 naveo da on donosi redizajnirani korisnički interfejs. On će omogućiti korisnicima da prilagode pozadinu, izgled sata, paletu boja itd, a jedna od zgodnih opcija je i video pozadina, koja omogućava da postavite kratki video na zaključani ekran.

Iako Samsung već godinama unazad posjeduje prilagodljivi zaključani ekran, čini se da je najnoviji inspiraciju uzeo u Appleovom iOS-u 16 i njegovom izgledu zaključanog ekrana.

Nadalje, na One UI 5.0 su istaknutije ikone aplikacija u obavještenjima, omogućen je lakši pristup postavkama obavještenja aplikacije. Poboljšana je i tastatura, te sada korisnici mogu prilagoditi tipku SPACE na tastaturi, a tu su i nove AR emoji naljepnice itd. Rutine na One UI 5.0 sadrže nove opcije prepoznavanja, a i Režimi dobivaju novu funkciju koja Vam omogućava prilagođena podešavanja i funkcije aplikacije za različite dijelova dana.

IZVOR/SOURCE

Objava Evropa – One UI 5.0 već stiže na Galaxy S22 seriju prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -