Tehnologija

Evropska komisija: Za Maska važe pravila o digitalnim uslugama

BRISEL – Evropska komisija saopštila je danas da je prerano da se komentariše dogovor koji je direktor “Tesle” Ilon Mask postigao o kupovini “Tvitera”, ali je podsjetila da pravila o digitalnim uslugama u evropskom bloku važe za sve velike platforme na internetu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Pixabay

“Naš akt o digitalnim uslugama primjenjuje se na sve velike platforme da bi se osiguralo da njihova moć nad javnom debatom bude podložna demokratski validiranim pravilima radi bolje fundamentalne zaštite prava na internetu”, rekao je portparol Evropske komisije Johanes Barke.

Mask je juče sklopio dogovor o kupovini “Tvitera” za 44 milijarde dolara, a ovom transakcijom kontrola nad platformom koju koriste milioni ljudi i globalni lideri prelazi u ruke najbogatijeg čovjeka u svijetu.

Komesar EU za interno tržište Tijeri Breton napisao je na “Tviteru” da sve kompanije u EU, bilo da prave automobile ili se bave društvenim mrežama, moraju da poštuju pravila EU – bez obzira na svoje akcionare.

“Gospodin Mask to zna veoma dobro. On je upozant sa pravilima EU o automobilskoj industriji i brzo će se adaptirati na Akt o digitalnim uslugama”, dodao je Breton.

Objava Evropska komisija: Za Maska važe pravila o digitalnim uslugama prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -