Tehnologija

Facebook automatski šalje zahtjeve za prijateljstvo nakon posjete nekom profilu

Naime, brojni korisnici Facebooka su tvrdili kako je po posjeti profilima drugih osoba stranica automatski poslala zahtjeve za prijateljstvo. Ovaj bug je doveo u neugodnu situaciju mnoge koji su se bavili špijuniranjem bivših partnera, piše Klix.

Iz Mete, kompanije koja je vlasnik Facebooka su zvanično saopćili da su ispravili grešku “povezanu s nedavnim ažuriranjem aplikacije koja je uzrokovala pogrešno slanje nekih Facebook zahtjeva za prijateljstvo. Spriječili smo da se ovo dogodi i ispričavamo se zbog mogućih neugodnosti”.

Ova najnovija pogreška dolazi u trenutku kada je Facebookova matična kompanija Meta usred masovnih otpuštanja, zbog kojih je kompanija otpustila najmanje 13 posto svog osoblja, otpuštajući više od 11.000 ljudi.

Prošli mjesec, greška u Facebook oglasima previše je naplatila korisnicima i prisilila kompaniju da nakratko prekine sve oglase.

U novembru 2022. korisnici su izvijestili da su primijetili porast u broju ljudi koji su komentirali stranice slavnih u njihovom feedu, čak i ako nisu pratili komentatora ili slavne osobe. U to vrijeme Facebook je to opisao kao “problem” uzrokovan “promjenom konfiguracije”.

Haber.ba