Tehnologija

Galaxy Tab S8 Ultra se našao na najpoznatijem testu izdržljivosti, a rezultat je…

Samsung je prije svega par tjedana predstavio svoju Galaxy Tab S8 liniju, a najveći i najmoćniji u liniji je upravo Galaxy S8 Ultra. To je tablet koji ima Super AMOLED ekran veličine ogromnih 14,6 inča i više podsjeća na neki prijenosni monitor nego na tablet.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

No smisao ovog članka nije nabrajanje njegovih specifikacija nego Zackov test izdržljivosti kojeg je objavio na svojem YouTube kanalu JerryRigEverything. Test se sastoji od nekoliko dijelova u kojima Zack ispituje materijale od kojih su uređaji napravljeni, njihove pojedinačne karakteristike te ukupnu strukturalnu čvrstoću uređaja.

Kao i uvijek video započinje unboxingom kako bi ljudima dokazao da je uređaj zaista nov i da bi pokazao da je test zaista transparentan. Nakon unboxinga prva na redu se našla olovka, koja je odmah slomljena i pokazano je kako ona radi.

Nakon olovke Zack prelazi na sami tablet, tj. na ispitivanje čvrstoće ekrana i materijala od kojeg je ekran napravljen. Test se provodi putem Mohsove ljestvice čvrstoće. Ogrebotine se pojavljuju na šestoj razini dok na sedmoj postaju duboke što upućuje na to da je ekran stakleni kao kod većine današnjih mobitela i tableta.

Nakon ispitivanja ekrana Zack prelazi na okvir uređaja, ispitivanje se vrši oštricom i grebanjem po rubovima uređaja (koje nije ni malo ugodno gledati, a ni slušati). No bilo kako bilo, rubovi uređaja su kompletno metalni.

Sljedeći test je test otpornosti ekrana na toplinu, test se provodi upaljačem koji je prislonjen direktno uz ekran, a ekran na Galaxy Tab S8 Ultra je izdržao oko 25 sekundi, nakon čega se pojavljuju trajna oštećena AMOLED panela.

Nakon testa izdržljivosti ekrana slijedi onaj test zbog kojeg ste vjerojatno i kliknuli na ovaj članak, a to je test strukturalne čvrstoće. Zack ovaj test provodi tako što pokuša slomiti uređaje, a tanki okvir Galaxy Tab S8 Ultra se činio kao laka meta, no pokazalo se upravo suprotno.

Zack se maksimalno trudio slomiti ga, no tablet je uz veliko savijanje uspio izdržati pritisak. Pokušaj loma je bio neuspješan kako s prednje tako i sa stražnje strane, a tablet je ostao u potpunosti funkcionalan.

Objava Galaxy Tab S8 Ultra se našao na najpoznatijem testu izdržljivosti, a rezultat je… prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -