Tehnologija

Google Play Store uskoro dobiva dvije COOL opcije

Prema izvještajima, kompanija Google sprema hrpu novih cool opcija, odnosno značajki, koje će donijeti u Google Play Store. Danas saznajemo za dvije opcije koje će svakako mnogima biti korisne.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

9To5Google prenosi da će Google omogućiti prikaz oblačića koji će pokazivati napredak instalacije određene aplikacije. Ovo će opciju biti moguće postaviti u postavkama Play Storea, a kada je omogućena, ona će jednostavno u plutajućem oblačiću, kojega možete povući na bilo koji dio ekrana, pokazivati status instalacije.

Postoje neke prednosti plutajućeg oblačića, kao što je ona da će korisnici u svakom trenutku imati prikaz status instalacije, čak i onda kada „ubijaju vrijeme“, čekajući da se određena aplikacija instalira. Također, korisnici više neće morati ići na stranicu s opisom aplikacije kako bi vidjeli tačan postotak instalacije.

Još jedna zgodna opcija koja će uskoro stići na Google Play Store je mogućnost arhiviranja Android aplikacija radi uštede prostora za pohranu na Vašem uređaju. Još u prošlomjesečnom ažuriranju, Google je najavio da će opcija arhiviranja aplikacija uskoro biti dostupna za Android uređaje.

Arhiviranje aplikacija omogućit će Vam da deinstalirate aplikaciju, ali da zadržite sve lične podatke za nju. Nakon što ova opcija bude aktivna, kada se vratite da ponovno instalirate aplikaciju koju ste prethodno arhivirali, Play Store će vam prikazati gum „Vrati“ umjesto „Instaliraj“. Priltiskom na prvi gumb bit ćete preusmjereni direktno na korištenje aplikacije bez da ponovo morate unositi podatke potrebne za prijavu itd.

Pored novih opcija za Google Play Store, navodi se da Google radi i na nekim opcijama koje će donijeti na nivou sistema, kao što je „Način čitanja“, poboljšani Google Cast itd.

IZVOR/SOURCE

Objava Google Play Store uskoro dobiva dvije COOL opcije prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -