Tehnologija

Honor predstavio novi telefon – Upoznajte Honor X8 5G

Kineski Honor predstavio je danas, bez ikakve prethodne najave, novi pametni telefon, koji bi se mogao svrstati u kategoriju uređaja koji pripadaju nižoj srednjoj klasi. Riječ je o Honor X8 5G telefonu, koji bi trebao biti samo 5G verzija već predstavljenog Honora X8 iz trećeg mjeseca ove godine. Međutim, tu je više promjena, osim dodane 5G podrške. Šta sve nudi novi Honor X8 5G, saznajte u nastavku članka.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Honor X8 5G pogonjen je Qualcommovim Snapdragon 480+ čipom, u 5G izdanju. Ovaj čip zamjenjuje Snapdragon 680 na Honoru X8, i zapravo 480+ donosi bolje performanse, bar sudeći po testovima, iako se radi o čipu starijeg proizvodnog procesa i jezgrama s nižim taktovima. Snapdragon 480+ stiže u kombinaciji sa 6 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Na poleđini Honor X8 5G posjeduje zaobljeni kvadratni izrez u kojem su smještena tri senzora kamere i LED blic. Glavni senzor je onaj od 48 MP f / 1.8, a pridružuju mu se još i makro senzor od 2 MP i senzor za dubinu od 2 MP. Pravo je razočarenje što telefon nema ultraširoki senzor. Naprijed se nalazi prednji senzor kamere od 8 MP / 2.0, koji je smješten u kapljici pri vrhu ekrana.

Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 5000 mAh, koja stiže s podrškom za brzo punjenje od 22,5 W.

Dostupan je u dvije boje – Ocean Blue i Midnight Black. Nažalost, trenutno nisu poznate informacije koje se odnose na cijene i dostupnost Honor X8 5G telefona, no očekivati je da se to desi u narednim danima.

Objava Honor predstavio novi telefon – Upoznajte Honor X8 5G prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -