Tehnologija

Huavej “pronašao put“ i porastao devet odsto

PEKING – Kineski telekomunikacioni džin očekuje prihod od gotovo 90 milijardi evra.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

Kineska kompanija “Huawei” očekuje prihod od 700 milijardi juana, odnosno oko 89 milijardi evra, za 2023. godinu, što je za devet odsto više nego u 2022. godini.

Predsedavajući firme, Ken Hu, je u novogodišnjoj poruci osoblju naveo da je prodaja pametnih telefona ove firme u 2023. godini bila bolja nego što se očekivalo, prenosi Rojters.

“Posle više godina napornog rada smo uspeli da prebrodimo oluju, a sada smo se uglavnom vratili na pravi put”, istakao je Hu, prenosi CNBC.

Isporuke pametnih telefona firme “Huawei” u oktobru su, prema podacima agencije Kaunterpoint, porasle za 83 odsto međugodišnje i tako pomogle cjelokupnom kineskom tržištu sa pametnim telefonima da poraste za 11 odsto u tom periodu.

Iznenađujućim potezom u avgustu, “Huawei” je lansirao svoju “mate 60” seriju pametnih telefona sa domaćim čipsetom, pa je to izdanje naširoko viđeno kao povratak na tržište vrhunskih pametnih telefona nakon godina muke zbog sankcija SAD.

Ova industrija se ipak i dalje suočava sa brojnim izazovima, od američki sankcija nadalje.

“Na globalnom nivou postoji mnogo “geopolitičkih i ekonomskih neizvesnosti”, a trgovinske barijere i tehnološka ograničenja i dalje utiču na svijet”, zaključio je Hu.

Objava Huavej “pronašao put“ i porastao devet odsto prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -