Tehnologija

Huawei Mate 50 Pro kasni, ali sada saznajemo kako bi mogao izgledati

Na jesen 2020. godine Huawei je predstavio Huawei Mate 40 seriju. To je trenutno najnovija Mate serija, jer prošle godine kineska kompanija nije predstavila Mate 50 seriju. Huawei je početkom ove godine potvrdio da radi na razvoju Mate 50 serije, da bi se nedavno pojavile informacije da kompanija ima problema, te da će Mate 50 serija stići nešto kasnije nego što je Huawei planirao. Danas je otkriveno kako bi mogao izgledati Huawei Mate 50 Pro.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prije nekog vremena procurile su glasine da bi Huawei na Mate 50 seriji mogao vratiti stari klasični notch. Sada su se pojavile fotografije maskice Mate 50 Pro telefona, koje nam demantuju tu glasinu. Naime, telefon koji se nalazi u maskici ima pilulu u gornjem lijevom uglu ekrana, u kojoj će se naći dvije prednje kamere. To je isti dizajn prednje strane kao i kod prethodnika.

Kada je riječ o zadnjoj strani, tu dolazi do veće promjene u odnosu na prethodnika. Mate 40 Pro ima krug na kojem se nalaze kamere, dok Mate 50 Pro na ovim fotografijama ima također krug, ali unutar njega se nalaze kamere, a ne na samom krugu. Tu se nalaze tri kamere i LED blic.

Malo je detalja poznato o Mate 50 seriji, a ono što je gotovo sigurno jeste da će Mate 50 serija stići sa 4G čipom. Tako se prije nekog vremena pojavila informacija da će Huawei Mate 50 i Mate 50 Pro biti pogonjeni Snapdragon čipom, ali očekivano u 4G verziji i navodno bi telefoni mogli biti isporučeni isključivo sa Snapdragon čipom. Oba će telefona stići sa sa HarmonyOS 3.0.

Kako se vama čini Huawei Mate 50 Pro na ovim fotografijama?

Objava Huawei Mate 50 Pro kasni, ali sada saznajemo kako bi mogao izgledati prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -