Tehnologija

Huawei Mate 50 Pro vraća veliki notch na ekran?!

U proteklo vrijeme saznali smo poprilično mnogo informacija o Huawei Mate 50 seriji. Kineska kompanija već je započela masovnu proizvodnju Mate 50 modela, a oni će službeno biti predstavljeni 06.09.2022. godine. Sada stiže još jedna potvrda dizajna Mate 50 Pro telefona.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Iako većina proizvođača telefona, izuzev Applea, već neko vrijeme predstavlja telefone bez velikog, klasičnog notcha, čini se da se Huawei vraća nekoliko godina unazad po tom pitanju. Prethodne informacije ukazivale su na to da će Mate 50 Pro stići s klasičnim notchem, no malo je ko htio u to povjerovati. Ipak, najnoviji izvještaj potvrđuje ta nagađanja.

Naime, poznati i poprilično pouzdani leaker Digital Chat Station otkriva zaštitno staklo za Huawei Mate 50 Pro, koje nam ukazuje na to da će telefon imati klasični notch, kao npr. na Huawei Mate 20 Pro telefonu. Naprijed pomenuti leaker prenosi i to da će telefon imati zakrivljeni ekran rezolucije 2712 x 1220 piksela.

Huawei Mate 20 Pro

Za razliku od Mate 50 Pro telefona, ostala dva (ili možda čak tri) modela iz ove serije neće stići s notchem, nego s rupicom pri vrhu ekrana. Nedavno je otkriveno da će telefoni iz ove serije imati optimizovane kamere od strane XMAGE-a, koji je zapravo Huaweijeva interna zamjena za Leicu s kojom su okončali saradnju. Pored toga, navodi se da će telefoni biti isporučeni sa HarmonyOS-om.

Huawei Mate 50 serija u posljednje vrijeme dobila je značajan broj certifikata, a prije par dana iz Kine je stigao izvještaj u kojem se navodi da je Huawei započeo masovnu proizvodnju Huawei Mate 50 modela. Huawei tako očigledno sprema zalihe ovih telefona, koji bi trebali biti predstavljeni sljedećeg mjeseca. U izvještaju se prenosi da će Huawei Mate 50 serija koristiti komponente koje proizvode kineski proizvođači.

Objava Huawei Mate 50 Pro vraća veliki notch na ekran?! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -