Tehnologija

Huaweijev sljedeći EV bit će AITO M7 – Ovo su detalji i fotografije

Prošle je godine Huawei pod svojim podbrendom AITO predstavio svoj prvi električni automobil naziva AITO M5. Kompanija je zabilježila pristojne rezultate prodaje ovog automobila, čije su isporuke krenule nedavno, a čini se da Huawei snažno nastavlja s razvojem električnih automobila na tržištu. Sada je potvrđen plan kineske kompanije za predstavljanjem nasljednika AITO M5 automobila.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

IT Home prenosi da je na kineskoj MIIT bazi podataka Huaweijev AITO M7 dobio certifikat, što znači da je automobil u velikoj mjeri završen. Na samom certifikatu ne stoji da se automobil zaista zove AITO M7, no jedan zamućen tekst na fotografiji sugeriše na to da se radi o nazivu automobila AITO M7.

Certifikat otkriva da je AITO M7 hibridni električni SUV sa 6 sjedišta srednje veličine, ali ipak nešto veći od prethodnika. Sudeći po vanjskom izgledu, AITO M7 ima sličan dizajn kao i njegov prethodnik. Posjeduje ogromnu rešetku za ventilaciju zraka na prednjem braniku, uglađenu i ravnu liniju krova, aerodinamična prozirna prednja svjetla itd.

Automobil, za razliku od prethodnika, nema logotip „Huawei Zhixuan“, koji se nalazi na njegovu prethodniku. Međutim, kako fotografije ne otkrivaju automobil iz svih uglova, moguće je da je Huawei odlučio premjestiti logotip na neko drugo mjesto na automobilu.

Huawei AITO M7 težak je 2340 kg i njegove dimenzije su 5020 mm x 1945 mm x 1775 m. Električni hibridni automobil koristit će 1,5 T kombinaciju za proširenje raspona + motor. Na MIIT-u stoji da je potrošnja goriva 1,05L/100 km.

Kako se AITO M5 počeo isporučivati kupcima tek prošlog mjeseca, očekuje se da će njegov nasljednik biti predstavljen krajem ove godine.

Kako se vama sviđa nadolazeći Huaweijev električni automobil?

Objava Huaweijev sljedeći EV bit će AITO M7 – Ovo su detalji i fotografije prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -