Tehnologija

I Xiaomi povećava cijene – Xiaomi Band 7 predstavljen globalno

Xiaomi je prošlog mjeseca na domaćem tržištu predstavio sedmu generaciju svoje popularne narukvice – Xiaomi Band 7. Sada je ova narukvica predstavljena i globalno.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Xiaomijeve pametne narukvice uvijek su davale odličan omjer uloženo-dobijeno, ali hoće li to biti slučaj i sa Xiaomijem Band 7? Za razliku od prethodnika, Xiaomi Band 7 globalno donosi nešto višu cijenu. No, krenimo ispočetka.

Xiaomi Band 7 stiže sa AMOLED ekranom dijagonale 1,62”, rezolucije 490 x 192 piksela. Ekran stiže sa AOD (Always On Display) podrškom, koji nije dostupan na njegovom prethodniku. Gustoća piksela ekrana je 326 PPI, a maksimalna svjetlina ekrana 500 niti. Narukvica posjeduje i SpO2 senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi i on će korisnika obavijestiti ako on padne ispod 90%.

Sedma generacija popularne narukvice posjeduje preko 100 watchfaceova i preko 110 sportskih načina s automatskim prepoznavanjem. Pored naprijed pomenutog SpO2 senzora za mjerenje nivoa kisika u krvi, sa zdravstvene strane, Xiaomi Band 7 posjeduje i senzor otkucaja srca, praćenje spavanja i stresa, kao i menstrualnog ciklusa kod žena.

Kada je riječ o bateriji i punjenju, Xiaomi Band 7 ima 180 mAh bateriju koja se puni preko magnetnog punjača, baš kao što je to bio slučaj i sa prethodnicima. Iz Xiaomija navode da će narukvica pružiti do 14 dana autonomije s normalnim korištenjem.

Narukvica posjeduje i 5ATM certifikat za vodootpornost, što znači da može pratiti i plivanje.

Treba napomenuti da je globalno predstavljena verzija narukvice bez NFC-a, koja će za sada ostati ekskluzivna za Kinu.

Dostupan je u raznim bojama narukvice – crnoj, plavoj, zelenoj, narandžastoj itd.

Cijena Xiaomi Band 7 je 59,99 EUR, što je povećanje od 15 EUR u odnosu na prethodnika. Ipak, posebna ponuda za prve kupce bit će za 49,99 EUR.

Objava I Xiaomi povećava cijene – Xiaomi Band 7 predstavljen globalno prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -