Tehnologija

iPhone 14 Pro protiv Samsung Galaxy S23 Ultra – Ko ima bolje performanse?

Samsung je početkom mjeseca predstavio Galaxy S23 seriju. Najbolji i najskuplji model iz ove serije je Samsung Galaxy S23 Ultra, koji je već testiran od strane raznih recenzenata. Jedni od zanimljivijih testova odnose se na poređenje performansi najboljih telefona različitih kompanija. Galaxy S23 Ultra suprotstavio se u testu performansi iPhoneu 14 Pro. Kakvi su rezultati testa, pročitajte u nastavku…

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy S23 Ultra stigao je s nikad boljim čipom za jedan Galaxy S telefon. Radi se o specijalnom čipom dizajniranom za Galaxy S23 seriju, koji je nazvan Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Radi se zapravo o overclockanoj verziji običnog Snapdragona 8 Gen 2, koja donosi i nešto bolja rješenja za hlađenje u odnosu na obični Snapdragon 8 Gen 2.

No, unatoč svemu tome, Galaxy S23 Ultra nije uspio pobijediti iPhone 14 Pro, koji je predstavljen na jesen prošle godine. Prema Geekbench testu, iPhone 14 Pro nadmašio je Galaxy S23 Ultra u testu performansi.

Na testu s jednom jezgrom, iPhone 14 Pro postigao je rezultat od 1874 bodova, a Galaxy S22 Ultra 1480 bodova. Kada je riječ o testu s više jezgri, Galaxy S23 Ultra je malo smanjio jaz, jer je postigao 4584 bodova u odnosu na 5384 bodova, koliko je postigao iPhone 14 Pro.

Ono što je zanimljivo jeste da je u testu s jednom jezgrom i obični iPhone 14, koji je pogonjen starijim A15 Bionic čipom, također bio bolji od Galaxy S23 Ultra.

Treba napomenuti da su slični rezultati dobijeni i prošle godine u poređenju iPhonea 13 i Samsung Galaxy S22.

IZVOR/SOURCE

Objava iPhone 14 Pro protiv Samsung Galaxy S23 Ultra – Ko ima bolje performanse? prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -