Tehnologija

iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max navodno će stići u dvije nove boje

U posljednje vrijeme svakodnevni su izvještaji o iPhone 16 seriji, a najnoviji izvještaj otkriva da će iPhone 16 Pro modeli stići u dvije nove boje.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max stići će kao nasljednici prošlogodišnjih iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max telefona. Ovi su modeli stigli najesen u četiri boje – Natural Titanium, Black Titanium, White Titanium i Blue Titanium. Međutim, prema novim informacijama, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max stići će u nove dvije boje – Desert Yellow ili Desert Titanium, te Cement Gray ili Titanium Grey.

Ova prva će navodno biti veoma slična zlatnom tonu iPhonea 14 Pro, dok će siva nijansa biti nijansa svemirsko sive, koja je korištena na iPhoneu 6 prije mnogo godina.

Ako Apple bude odlučio da Pro modele isporuči u ove dvije nove boje, moguće je da će Natural Titanium i Blue Titanium biti zamijenjene ovim novim bojama, ili će kompanija jednostavno ove modele isporučiti u 6 boja.

Ove informacije prenio je leaker Majin Bu, koji je prije par dana naveo da će iPhone 16 Pro modeli stići s velikom promjenom dizajna u odnosu na prethodnike.

Tako renderi prikazuju iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max sa tri kamere na zadnjoj strani, ali poredane jedna ispod druge. Dizajn uveliko podsjeća na Galaxy S24 modele, s tim što se kamere nalaze u okviru, za razliku od Galaxy S24 modela koji nemaju nikakav okvir za kamere. Pored tri kamere nalaze se LED blic i LiDAR senzor. Naprijed će se naći Dynamic Island.

VIA

Objava iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max navodno će stići u dvije nove boje prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -