Tehnologija

iPhone SE 2022 ipak stiže sa dizajnom iPhonea 7/8?!

Na proljeće prošle godine Apple je predstavio drugu generaciju iPhonea SE – iPhone SE (2020). Dizajn ovog telefona zasnovan je na iPhoneu 8, čiji je dizajn zasnovan na iPhoneu 7. Treća generacija iPhonea SE trebala bi stići ove godine, a do sada se nagađalo da će ona ponuditi dizajn zasnovan na iPhoneu X, koji je svojevremeno donio veliki redizajn u odnosu na dotadašnje iPhone uređaje. Ipak, sada stiže izvještaj koji nije u skladu s prethodnim i koji će sigurno mnoge razočarati.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prema najnovijem izvještaju navodi se da će iPhone SE 2022 zapravo imati gotovo identičan dizajn kao i iPhone SE 2020, što je za današnje standarde ipak prevaziđeno. No, to sigurno neće spriječiti vjerne Apple fanove da kupe ovaj uređaj, jer će zapravo to biti daleko najjeftiniji novi iPhone. Navodi se da će iPhone SE 2022 stići sa 5G podrškom, a trebao bi ga pokretati Apple A14 Bionic čip, isti onaj koji pokreće iPhone 12 modele.

U izvještaju se navodi da će tek četvrta generacija iPhonea SE, koja bi trebala stići za dvije godine, dobiti dizajn koji će biti baziran na iPhoneu X ili iPhoneu 11.

Podsjećanja radi, iPhone SE 2020 posjeduje “Retina HD” ekran veličine 4,7″. Telefon posjeduje itekako mnogo okvira oko ekrana, a u dnu se nalazi Touch ID otisak senzora prsta. Prvi vrhu se nalazi selfie kamera od 7 MP.

Telefon dolazi sa IP67 sertifikatom za otpornost na vodu i prašinu, a dolazi sa značajkama kao što su Wi-Fi 6, LTE-A te dual SIM kartica (druga je eSIM). Kada je u pitanju baterija, iPhone SE 2020 ima bateriju kapaciteta 1821 mAh, što je identično kao iPhone 8. Za ostale specifikacije ovog telefona pročitajte OVAJ ČLANAK.

Objava iPhone SE 2022 ipak stiže sa dizajnom iPhonea 7/8?! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -