Tehnologija

Jeftini iPhone – iPhone SE 4 na renderima sa USB-C priključkom!

Apple je do sada predstavio tri iPhone SE modela, a posljednja dva imaju gotovo identičan dizajn. Već dugo se nagađa o tome da bi sljedeća generacija iPhonea SE mogla stići s promjenom dizajna i sada stižu renderi koji nam otkrivaju kako bi mogla izgledati četvrta generacije iPhonea SE.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Poznati leaker Jon Prosser, pozivajući se na anonimni izvor, a u saradnji sa Ian Zelbom, napravio je 3D rendere iPhonea SE 4. generacije.

Baš kao što se i nagađalo, iPhone SE 4 vjerovatno će stići s dizajnom iPhonea XR i renderi ga takvim i prikazuju. Tako telefon na prednjoj strani ima izrez, koji je par godina bio sastavni dio iPhone modela. Govorimo o izrezu koji je bio aktuelan do iPhone 13 serija, koja je dobila nešto manji izrez.

Na lijevoj bočnoj strani nalaze se tipke za kontrolu glasnoće i Appleova sklopka za promjenu zvučnog režima.

Na zadnjoj strani iPhone SE 4 trebao bi imati glavnu i jednu kameru, a ispod nje će biti LED blic.

Kada je riječ o specifikacijama, jedina veća nadogradnja u odnosu na iPhone SE 2022 trebala bi stići u vidu Apple A15 Bionic čipa, koji bi trebao pokretati ovaj telefon. Podsjećamo da isti čip pokreće iPhone 13 seriju, kao i iPhone 14 i iPhone 14 Plus modele.

Naravno, s obzirom na to da će gabariti telefona biti veći u odnosu na prethodnika, očekivati je da iPhone SE 4 dobije i veću bateriju u odnosu na 3. generaciju. Pored toga, očekivati je i veći kapacitet RAM memorije kao i brže punjenje.

Ono što je zanimljivo jeste to da bi ovaj telefon mogao stići sa USB-C priključkom za punjenje.

Kako se vama čini iPhone SE 4 na ovim renderima?

IZVOR/SOURCE

Objava Jeftini iPhone – iPhone SE 4 na renderima sa USB-C priključkom! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -