Tehnologija

Jeftini tablet – Predstavljen Honor Pad 8

Honor je danas predstavio neke nove proizvode, a među njima je i tablet Honor Pad 8. Ovaj tablet stiže kao nasljednik prošlogodišnjeg Honor Pad V7 i ima ogromni ekran, Qualcomm čip i priključak za tastaturu. Detalje o ovom tabletu donosimo u nastavku.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Tako Honor Pad 8 posjeduje IPS LCD ekran dijagonale 8”, rezolucije 200 x 1200 piksela. Sa svih strana ekrana nalaze se okviri, a na gornjem je smještena prednja kamera sa senzorom od 5 MP. Na zadnjoj strani je glavni i jedini senzor kamere od 5 MP. Na sredini poklopca telefona ispisan je naziv kompanije Honor.

Ovaj tablet je pogonjen čipom američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 680, koji stiže u kombinaciji sa 4 GB, 6 GB i 8 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Honor nije spomenuo posjeduje li tablet utor za microSD karticu, što sugeriše na to da ga vjerovatno nema. Honor Pad 8 isporučuje se sa Honorovim Magic UI 6.1, koji donosi podršku za dijeljenje ekrana za preko 6000 aplikacija. Tu su i widgeti, plutajući prozori, kao i mogućnost povezivanja tableta sa Honor pametnim telefonima.

Ispod poklopca tableta smještena je baterija kapaciteta 7250 mAh s podrškom za brzo punjenje od 22,5 W. Tablet se puni preko USB-Type C priključka, koji je smješten na donjem bridu. Honor Pad 8 težak je samo 520 grama, a tanak 6,9 mm.

Dostupan je u tri boje – bijeloj, plavoj i zelenoj, a cijena Honor Pad 8 za početnu verziju sa 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije je 1499 CNY, što je oko 220 dolara.

Objava Jeftini tablet – Predstavljen Honor Pad 8 prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -