Tehnologija

Kako da znate da li vas je neko blokirao? Pozivi, poruke i WhatsApp

Kada neko blokira vaš broj telefona, neće vam stići nikakva notifikacija. Jedna od načina da provjerite, jeste da pozovete tu osobu i ako nakon jednog zvona ili direktno odete na glasovnu poštu, postoji mogućnost da ste blokirani.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Neki operateri nemaju govornu poštu u ovom slučaju, već vas odmah “izbacuje”, ili se čuje kao da je zauzeto.

Drugi “test” moglo bi da bude slanje poruka. Google ima RCS, pa je vjerovatno uključeno da se prikazuje kada su poruke stigle, i da li su pročitane. Ako koristite iMessage i neko vas blokira, “oblačić” će ostati plave boje i neće pozeleneti kao inače.

Treći način da provjerite, jeste putem kontakata. Obrišite kontakt te osobe iz svog telefona, i onda kada krenete da kucate broj, vidite da li vam ga Google predlaže. Ako ga nema u “Suggestions”, onda su velike šanse da ste blokirani.

Ako sumnjate da vas je neko blokirao na WhatsApp-u, provjerite to ovako: nećete vidjeti da li je online, niti promjene na profilnoj slici te osobe. Takođe, bilo koja poruka koju joj pošaljete ostaće samo sa jednim štikliranim znakom (poslato), a ni pozivi neće prolaziti.

Iz WhatsApp-a, međutim, napominju da čak ni sve ovo ne mora da znači da ste blokirani, i da su namjerno tako napravili kako bi zaštitili privatnost svojih korisnika. prenose nezavisne

Haber.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -