Tehnologija

“Kaspersky” i “Microsoft” udružili timove za sajber bezbjednost

NJUJORK – Kompanije „Kasperski“ i „Majkrosoft“ integrisale su svoje bezbjednosne timove kako bi mogle lakše da otkriju sajber prijetnje, efikasnije procjene i prate situaciju, kao i da odgovore na potencijalni incident.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

Dvije kompanije su se udružile u pružanju obavještajnih podataka korisnicima servisa “Microsoft Sentinel”.

Kompanije „Kasperski“ i „Majkrosoft“integrisale su “Kaspersky Threat Data Feeds” sa “Microsoft Sentinel”, SIEM i SOAR cloud rješenjem, kako bi korisnicima pružile praktičan uvid u podatke za istraživanje sajber napada i reagovanje.

Informacije o prijetnjama (TI) su osnovna komponenta svakog modernog sistema sajber bezbjednosti, navodi kompanija Kasperski u saopštenju.

Pristup TI podacima kompanije Kasperski u okviru servisa “Microsoft Sentinel” pruža kompanijama najnovije uvide o potencijalnim prijetnjama, poput imena prijetnji, vremena u kojem su se pojavile, geolokacije odakle potiču, razriješenih IP adresa inficiranih web resursa, mapiranja podataka, popularnosti i drugih termina za pretragu.

Sa ovim podacima, bezbjednosni timovi ili SOC analitičari, mogu ubrzati početne procjene i donijeti blagovremenu odluku o daljem djelovanju. Tanjug

Objava “Kaspersky” i “Microsoft” udružili timove za sajber bezbjednost prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -