Tehnologija

Konverzacija s vozilima uskoro postaje stvarnost

Nizozemska tvrtka TomTom, koja je poznata po svojim navigacijskim sustavima za automobile, najavila je partnerstvo s Microsoftom kako bi razvila pametnog asistenta za automobile pokretanog umjetnom inteligencijom. Ovaj asistent koristi Microsoftovu naprednu uslugu Azure OpenAI i omogućuje vozačima da “prirodno razgovaraju sa svojim vozilima”, koristeći glas za upravljanje funkcijama poput infotainmet sustava, navigacije i ostalih funkcija automobila

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Kako se automobili postaju sve pametniji, proizvođači automobila žele ugraditi tehnologiju pametnih asistenata unutar automobila. Glasovno aktivirani asistenti poput Alexe i Siri su već dio svakodnevnice, pa je logičan korak proširiti slične mogućnosti na vozila kako bi se obavljali zadaci dok vozimo.

Za stvaranje asistenta koji može voditi prirodne razgovore, potrebni su veliki podaci i snažno računalno procesiranje. U tome je Microsoft pružio podršku putem Azure OpenAI usluge, koja omogućuje pristup naprednim jezičnim modelima koje je razvila vodeća istraživačka tvrtka za umjetnu inteligenciju, OpenAI. Ova napredna AI tehnologija može razumjeti kontekst rečenica i sposobna je obavljati prorodnu konverzaciju.

Iako bi TomTom mogao koristiti već postojećeg glasovnog asistenta poput Alexe, odlučili su se stvoriti vlastitog, prilagođenog specifično za automobilsko okruženje. Kao pionir u digitalnom kartiranju s više od 25 godina iskustva u navigaciji i tehnologiji lokacija, TomTom posjeduje stručnost potrebnu za prilagodbu AI asistenta za zahtjeve vožnje putem glasovnih naredbi.

Konverzacijski asistent omogućuje brz pristup korisnim značajkama u vozilu putem glasa. Postavite pitanje za upute, pokrenite omiljenu playlistu, prilagodite postavke vozila i još toga, sve bez skidanja pogleda s ceste. Ovo obećava sigurnije i praktičnije iskustvo vožnje. TomTom može integrirati asistenta s infotainment sustavima različitih automobilskih marki.

Ovo predstavljanje proizlazi iz dugotrajnog partnerstva između TomToma i Microsofta, koje je usmjereno na poticanje inovacija u području AI i tehnologije lokacija. TomTom je počeo koristiti alate Azure clouda 2016. godine kako bi poboljšao svoje karte i navigacijske proizvode. S ovim najnovijim AI asistentom, TomTom nastavlja istraživati kako vodeće AI sposobnosti tvrtke Microsoft mogu unaprijediti njihove ponude.

IZVOR/SOURCE

.

Objava Konverzacija s vozilima uskoro postaje stvarnost prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -