Tehnologija

Kopiranje u najavi – Dynamic Island uskoro stiže i na Android?!

Prošle je sedmice kompanija Apple predstavila svoju iPhone 14 seriju. Ona donosi neke manje novine, prije svega, kod Pro modela. To se, u prvom redu, odnosi na novi dizajn prednje strane, jer je Apple napokon odlučio izbaciti klasični notch i umjesto njega staviti pilulu. Ovu pilulu Apple naziva Dynamic Island, a kako joj i naziv sugeriše, pilula je uvijek aktivna i ima razne funkcije. Nešto slično ne postoji na Android telefonima, no hoće li stići ubrzo?

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max na prednjoj strani sada imaju pilulu, koja je poprilično funkcionalna. Na njoj se mogu prikazivati razne stvari, kao što su očitavanje Face ID-a, reprodukcija muzike, kontrola poziva itd.

I kako to obično biva, ne treba puno vremena da stigne kopija neke potpuno nove opcije. Tako je sada od strane tima Mi Theme Developers za Xiaomi MIUI, razvijena funkcija koja je zapravo ništa drugo neko kopija Appleove funkcije Dynamic Island. Kako to izgleda, pogledajte u kratkom videozapisu ispod, koji je objavljen na Twitteru.

Ovo je tek prvi, vjerovatno u nizu poteza programera za Android korisničke interfejse, kojima će pokušati kopirati Appleov Dynamic Island.

S druge strane, ne bi nas čudilo da već sljedeće godine vidimo i Android telefone s istom pilulom pri vrhu ekranu i sa istim funkcijama, s obzirom na to da su do sada poprilično slijepo slijedili Apple kada je riječ o nekim dizajnerskim detaljima. Tu, prije svih, mislimo na neke kineske kompanije, koje su u prvom redu tada prihvatile notch koji je Apple zapravo prvi implementirao.

Kako se vama čini Dynamic Island?

IZVOR/SOURCE

Objava Kopiranje u najavi – Dynamic Island uskoro stiže i na Android?! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -